Site icon BGA Cyber Security – Siber Güvenlik Çözümleri

Siber Güvenlik Yaz Kampı Tamamlandı

Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Siber Güvenlik Yaz Kampı 02-08 Temmuz 2012 tarihleri arasında, TÜBİTAK BİLGEM ve Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ işbirliğinde TÜBİTAK TÜSSİDE tesislerinde gerçekleştirildi. Kamp için 1800’ün üzerinde öğrenci başvuruda bulundu. Başvuruda bulunanlar arasında Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği Bölümlerine kayıtlı öğrencilerin yanında tıp, biyoloji, fizik, tarih ve işletme gibi bölümlerde eğitimine devam edip başvuru yapan öğrenciler de bulunuyordu. Yapılan çevrimiçi sınavla 50 öğrenci kampa katılmaya hak kazandı. Farklı disiplinlerde eğitim almalarına rağmen siber güvenlik konusunda meraklı ve istekli öğrencilerin kampa başvuruda bulunması gerekli olanaklar sağlandığında bu alanda ülkemizin bir atılım yapmak için önünün açık oluğunu göstermektedir.

Bir hafta süren kamp boyunca öğrencilere hem teorik içeriğe sahip hem de uygulamaların olduğu yoğun bir program uygulandı. Eğitimlerde bir saldırganın bakış açısı ve kullandığı teknikler öğretilerek bunlara karşı savunmanın nasıl yapılması gerektiği kavratılmaya çalışıldı.

Yoğun eğitim programından elde edilen bilgi birikiminin uygulamalı alanda denenmesi amacıyla test ortamında oluşturulan sistemler üzerinde Capture-the-Flag yarışmaları düzenlendi. Bu yarışmalarda öğrenciler 4-6 kişilik gruplar oluşturup üç farklı senaryoya yönelik olarak hazırlanan sistemler üzerinde ders sonrası gece geç vakitlere kadar hedeflere ulaşabilmek için çalıştılar. CTF yarışmalarının hem uygulamalı olması hem de grup çalışmasını içermesi öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesini sağladı. Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Kampa katılan öğrencilerin siber güvenlik alanındaki kariyer fırsatları ile ilgili bilgilendirilmelerini sağlamak amacıyla akademik ve profesyonel hayattan uzmanlarla buluşmaları sağlandı. Kampın ilk günü TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkan Vekili Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım M. Ramazanoğlu ve TÜBİTAK BİLGEM Başkan Vekili Dr. Hasan Palaz öğrencilere hitap etti. Sonraki günlerde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Yrd.Doç.Dr. Hüsrev Taha Sencer, TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Müdür Vekili Dr. Hayretdin Bahşi, EGM Bilişim Suçlarıyla Mücadele Daire Başkanlığından Emniyet Müdürü Bahadır Tataroğlu ve Emniyet Amiri Özgür Sayar öğrencilerle buluştu.
Kampa katılan ve destek veren herkese BGA olarak teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki projelerimiz arasında Kış kampı düzenlemek ve bu yaz kamplarını her yıl düzenli olarak yapmak var.

Siber Güvenlik Yaz Kampı tüm fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz.
Exit mobile version