BGA Cyber Security – Siber Güvenlik Çözümleri

BGA Siber Saldırı & Savunma Simulasyon Laboratuvarı

Tek başına teorik bilginin işe yaramadığı önemli alanlardan birisi Siber Güvenliktir. Siber güvenlikte diğer alanlardan farklı olarak mücadeleyi genellikle sizden daha iyi olan ve meslek olarak varlık sebebiniz olan siber saldırganlara karşı yaparsınız. Siber saldırgan için tüm internet altyapısı lab olarak kullanılabileceği için pratik yapma ve öğrendiklerini uygulama için ek uğraşlara girmesine gerek yoktur. İşin savunma tarafındaki uzmanlar için ise her çıkan güvenlik zafiyetinin istismar edilmesi ve korunma yöntemleri için gerçek uygulama ve sistemleri içeren bir lab ortamına ihtiyaç vardır.

BGA olarak hem gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde katılımcılarımızın olabildiğince gerçek hayat senaryoları ile çalışmalarını sağlamak hem de sızma testi ve olay müdahele ekibimizin gerçek sistemler üzerinde pratiğini arttırmak amacıyla Siber saldırı ve savunma lab’i kurma çalışmalarına başladık. İlkini İstanbul’da hayata geçirdiğimiz lab sisteminin ikincisi Ankara ofisimizde bu yıl içerisinde kurulacaktır. Lab sistemleri BGA’dan eğitim alan ve BGA danışmanlık hizmetleri için anlaşmamız bulunan tüm müşterilerimiz için ücretsiz olarak kullanıma hazır olacaktır. Hem uzaktan VPN aracılığıyla hem de BGA Ankara/İstanbul ofisleri hafta sonları dahil önceden randevu almak suretiyle kullanılabilecektir.

Lab kurulumunda ana amacımız her geçen gün yenilenen siber saldırılara karşı bir laboratuvar ve simulasyon ortamı oluşturmaktır. Hazırlanan laboratuvar ortamında internet ortamında çıkmış hemen her siber saldırı yöntemi ve tekniği uygulanabilmektedir.


Sadece ilgili yazılım, donanım ve sistemlerin kurulumunu içermek yerine BGA olarak gerçekleştirdiğimiz sızma testi ve olay analizi çalışmalarını anonim bir şekilde lab ortamına entegre etmekteyiz. Bir banka ya da bir SCADA ortamında bulunabilecek tüm bileşenler lab ortamında yer aldığı için çok kısa sürelerde senaryo oluşturup sanal sistemlerle gerçeğiyle birebir aynı lab ortamını hazır edebilmek amacımız.

Aşağıda örnek bir banka ağına ait lab çizimi gösterilmektedir.




BGA lab kurulumunda edindiğimiz tecrübeyi isteyen kurumlara özel kurulum ve yapılandırma sağlayacak şekilde sunmaktayız. Özellikle kendi sızma testi ekibini ya da siber güvenlik ekibini barındırmak isteyen kurumların bu hizmetten faydalanarak benzeri lab ortamını kurması elzemdir. Konu hakkında detay bilgi ve iletişim icin bilgi@bga.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Lab ortamında kullandığımız bazı sistemler ve bilgileri aşağıda yer almaktadır.


Ağ ve Güvenlik Sistemleri



Veritabanı Sistemleri





Microsoft İşletim Sistemleri



Kurumsal Ortamlarda Kullanılan App. Serverlar



Vulnerable VM Sistemleri



UNIX/Linux İşletim Sistemleri(Dağıtımları)



Ağ Hizmetleri



İstemci Uygulamaları



Blogging/Content Management Systems



Bilinen 10 AV Programı ve HIPS Yazılımı





Main Frame Simulator

Exit mobile version