Site icon BGA Cyber Security – Siber Güvenlik Çözümleri

Sertifikalı SOME Eğitimi (Siber Olaylara Müdahale Uzmanı Eğitimi)

Eğitim Açıklaması

Son yıllarda bilişim güvenliği ihlal olaylarında ciddi bir artış görülmektedir. Yaşanan ihlal olayları profesyonel bakış açısıyla değerlendirilip ek aksiyonlar alınmadığı müddetce benzeri olaylarla tekrar tekrar karşılaşma riski artmaktadır. Her olay bir tecrübe olarak değerlendirilmeli, detaylı incelenmeli ve bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması sağlanmalıdır.
Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ bu konuda hissedilen eksikliği giderme amacıyla uluslararası geçerliliği bulunan CIH (Certified Incident Handler) eğitimi düzenlemektedir. Eğitim resmi Ec-council eğitimi olup Türkiye’deki tek akredite eğitmen grubu tarafından verilmektedir. (Detaylar için https://www.eccouncil.org/programs/ec-council-certified-incident-handler-ecih/ )

ECIH eğitimi, kamu kurumları ve kurumsal iş ortamlarında yaşanan bilişim güvenliği ihlal olaylarında sistem yöneticisinden, güvenlik yöneticisine, hukuk biriminden halkla ilişkiler ve insan kaynakları birimlerine kadar bir kurumun nasıl koordine olması gerektiği ve olay müdahelesi (Incident Response) konusunda nasıl aksiyon alınması gerektiğini gerçek hayattan örneklerle anlatmaktadır.

Eğitim süresi toplamda 4 gündür. Eğitimin ilk iki günü sertifika sınavına yöneliktir, son iki gününde ise  Türkiye ve dünya üzerinde yaşanmış siber olayların senaryolaştırılarak analizi katılımcılarla birlikte gerçekleştirilecektir.  
Eğitim sonrası isteyen katılımcılar sınava girerek uluslararası geçerliliğe sahip ECIH sertifikasını almaya hak kazanacaklardır. Sınavlar BGA Ankara ve İstanbul ofislerinde gerçekleştirilmektedir.

Eğitim Kodu

E|CIH 212-89

Eğitim Tarihleri

İstanbul: 3-6 Mart 2015
Ankara: 17-20 Mart 2015

Eğitim Seviyesi

Uzman Seviyesi

Kimler Katılmalı

Eğitim Süresi

2(sertifika)+2(senaryo uygulama) 4  Gün

Sertifika

Eğitime katılanlara, BGA tarafından katılım sertifikası verilecektir. ECIH 212-89  kodlu sertifika sınavına girip başarıyla tamamlayanlar “Sertifikalı Olay Müdahele Uzmanı” ünvanını almaya hak kazanacaktır.

Eğitim İçeriği

Sertifika eğitiminin resmi içeriğine buradan ulaşılabilir.

Olay Müdahale ve İşleme Süreçlerine Giriş

Risk Değerlendirme

Olay Müdahale ve İşleme adımları

SOME-CSIRT (Computer Security Incident Response Team)

Ağ Güvenliği Olayları İşleyişi

Kötü Amaçlı Kod(Malware) Olayları İşleyişi

İç Tehdit İşleyişi ve Değerlendirmesi

Adli Analiz ve Olay Müdahale

Güvenlik İhal Olayı Raporlama

Olay Çözümleme

Güvenlik Politikası ve Kanunlar

Örneklerle Siber Olay Müdahele ve Analiz Çalışmaları



Bilgi Güvenlği AKADEMİSİ Türkiye’deki tek yetkili Ec-council eğitim merkezidir.

Exit mobile version