BGA Cyber Security – Siber Güvenlik Çözümleri

BGA Siber Güvenlik Kış Kampı Kayseri 2015 Tamamlandı

Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ olarak 2012 yılından itibaren her yıl düzenlemeye çalıştığımız Siber Güvenlik Kampı çalışmalarına 2015 yılında Kış Kampını da ekledik. Bu yıl birincisini  düzenlediğimiz Siber Güvenlik Kış Kampı 09-14 Şubat 2015 tarihleri arasında, ERÜ Bilgi Güvenliği Kulübü ve  Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ işbirliğinde Kayseri’de Erciyes Üniversitesi tesislerinde gerçekleştirildi.
Kamp için 300’ün üzerinde öğrenci başvuruda bulundu. Başvuruda bulunanlar arasında Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği Bölümlerine kayıtlı öğrencilerin yanında iktisadi bilimler, fizik, meslek yüksekokulu ve işletme gibi bölümlerde eğitimine devam edip başvuru yapan öğrenciler de bulunuyordu.
Yapılan çevrimiçi sınavla 25 öğrenci kampa katılmaya hak kazandı. Farklı disiplinlerde eğitim almalarına rağmen siber güvenlik konusunda meraklı ve istekli öğrencilerin kampa başvuruda bulunması gerekli olanaklar sağlandığında bu alanda ülkemizin bir atılım yapmak için önünün açık oluğunu göstermektedir.
Bir hafta süren kamp boyunca öğrencilere hem teorik içeriğe sahip hem de uygulamaların olduğu yoğun bir program uygulandı. Eğitimlerde bir saldırganın bakış açısı ve kullandığı teknikler öğretilerek bunlara karşı savunmanın nasıl yapılması gerektiği kavratılmaya çalışıldı.
Yoğun eğitim programından elde edilen bilgi birikiminin uygulamalı alanda denenmesi amacıyla test ortamında oluşturulan sistemler üzerinde Capture-the-Flag yarışmaları düzenlendi. Bu yarışmalarda öğrenciler 4-6 kişilik gruplar oluşturup dört farklı senaryoya yönelik olarak hazırlanan sistemler üzerinde hedeflere ulaşabilmek için çalıştılar.
CTF yarışmalarının hem uygulamalı olması hem de grup çalışmasını içermesi öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesini sağladı.

Akşamları konaklama yapılan yerde dersler (teknik veya tecrübe paylaşımları) devam etti. Katılımcılar merak ettikleri soruları paylaştılar.

Sektörde nasıl ilerlemeleri veya hangi yönlere ilerlemeleri konusunda bilgi alışverişi yapıldı.

Kampa katılan ve destek veren herkese BGA olarak teşekkür ediyoruz. Organizasyonun sorunsuz ilerlemesini sağlayan Erciyes Üniversitesi Bilgi Güvenliği Kulübü’ne teşekkür ediyoruz.

Exit mobile version