Site icon BGA Cyber Security – Siber Güvenlik Çözümleri

Türkiye’nin Siber Güvenlik Uzmanları Yetişiyor

Siber güvenlik danışmanlığı ve eğitimleri konusularında kurumların ve bireylerin ihtiyaçlarına yönelik özel çözümler geliştiren Bilgi Güvenliği Akademisi (BGA), Sakarya Üniversitesi ve Bilgi Güvenliği Derneği (BGD) işbirliği ile gerçekleştirilen ‘2016 Siber Güvenlik Kış Kampı’ mezunlarını verdi.

Alanında uzman ve deneyimli kadrosu ile sektördeki öncülüğünü devam ettiren BGA, Sakarya Üniversitesi ve BGD işbirliği ile bu yıl 6.’sı düzenlenen Siber Güvenlik Kampında öğrenciler, kamp süresi olan 7 gün boyunca tecrübeli BGA eğitmenlerinden ve sektörün önde gelen siber güvenlik uzmanlarından eğitim alma fırsatını yakaladılar. Sadece Üniversite öğrencilerinin katılabildiği kampta, teorik eğitimlerin yanı sıra sanal sistemler üzerinde (CTF) hacking becerilerini geliştirerek saldırganlara karşı savunma konusunda pratik eğitimler de verildi.

Hem ücretsiz hem kariyer kapısını aralıyor

Kış ve Yaz dönemlerinde olmak üzere senede iki defa gerçekleştirilen siber güvenlik kamplarına ilgi artarak devam ediyor. BGA firması tarafından düzenlenen ve katılımcılardan herhangi bir ücretin alınmadığı kamplara şimdiye kadar
başvuruda bulunan öğrenci sayısının 8.000’e yakın olduğu biliniyor. Kamplara kabul edilen öğrenci sayısı her dönem değişmekle birlikte kontejyan 50 kişi bandında seyidiriyor. Şimdiye kadar 200 den fazla öğrencinin eğitildiği siber güvenlik kamplarına katılan öğrenciler kariyer yoluna bir adım önde başlıyorlar.

Türkiye’nin 20 Bin Siber Güvenlik Uzmanı açığı mı var?

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Bilgi Güvenliği Akademisi Kıdemli Eğitmeni Ozan  Uçar, siber güvenlik kampı ile öğrencilere büyük bir fırsat sunduklarına dikkat çekti. Uçar, “Siber güvenlik sektörüne uzman yetiştirme amacıyla Türkiye geneline yönelik düzenlediğimiz siber güvenlik kampları yoğun ilgi görüyor. Deneyimli eğitmen kadromuz ile yaptığımız kamplar yaz döneminde de devam edecek. Şimdiye kadar düzenlediğimiz siber güvenlik kampı katılımcılarının 2011 yılında %40’I, 2012 yılında %50’si, 2013 yılında %65’i, 2014 yılında %70’i ve 2015 yılında %75’i bilgi güvenliği sektöründe istihdam edildi.

Ülkemizde 20.000 siber güvenlik uzmanı açığı bulunuyor ve bu açığın kapatılması ülkemize yönelik düzenlenen siber
saldırıların önüne geçilmesi, zafiyetlerin tespit edilmesi gibi konular açısından büyük önem arz ediyor. Her köklü değişim gibi bu konunun da anlaşılması önem taşıyor. Aslında sosyal bir sorumluluk üstlendiğimizin de farkındayız. Bu da bize ayrı bir mutluluk veriyor. Siber Güvenlik alanında kariyer yapmak isteyen üniversite öğrencilerimizi bu imkandan yararlanmaya davet ediyoruz.” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nin Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşları ile iş birliği yaparak mevcut olanaklarını iş dünyasının olanakları ile birleştirdiğine ve bu sayede öğrencilere faydalı bir platform yarattığına dikkat çeken Sakarya Üniversitesi Haşim Gürdamar Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Özçelik, “Üniversitemizin olanaklarını sektörün önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla birleştirerek hazırlanan özel programlara ev sahipliği yapıyoruz. Bir siber güvenlik kampını daha bitirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. BGA firması gibi  sektöründe öncü kuruluşlarla eğitimde iş birliği yapmak, üniversitemizin çok önem verdiği konuların başında gelmektedir.

Bu nedenle, gerçekleştirdiğimiz bu eğitim iş birliğinden mutluluk duyuyoruz” dedi.

Exit mobile version