Site icon BGA Cyber Security – Siber Güvenlik Çözümleri

Ücretsiz “SIEM/Log Yönetimi” Sistemi Denetim ve Raporlama Hizmeti

siem log yönetimi

Günümüzde siber saldırıya uğrayan ve maddi, manevi zarara uğrayan kurumlarda yapılan kök sorun analizleri, bu kurumların siber saldırıları zamanında tespit edemediğini ve önlem alamadığını ortaya koymaktadır.

Yaşanan kimi siber güvenlik ihlallerinin kurumları iflasın eşiğine getirdiği dahi gözlenmektedir. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz bilişim çağında, bir kurumun siber tehditlere karşı koyabilmesi için siber saldırıları zamanında tespit edebilmek ve önlem alabilmek oldukça önemlidir.

Kurumların siber saldırılar karşısındaki en temel eksikliği kurum siber altyapısına yeteri kadar hakim olmamalarıdır. Veri sızıntılarıyla ilgili her yıl düzenli raporlar yayımlayan Verizon firmasının raporuna göre günümüz siber tehditleri karşısında SIEM çözümlerinin saldırıyı tespit etme ihtimali %1’dir. Bu istatistik açık bir şekilde göstermektedir ki siber saldırıları tespit amaçlı kullanılan SIEM sistemleri yapılan çeşitli hatalar veya yapılması gereken adımların uygulanmaması nedeniyle işlevsiz kalmaktadır.

BGA olarak kurumlara kullandıkları SIEM çözümlerinin olgunluk seviyesini tespit edebilmeleri ve siber saldırılar karşısında SIEM’i daha etkin kullanabilmeleri için ücretsiz “SIEM Denetim ve Raporlama” hizmeti sunmaktayız.

Hizmet kapsamında bir kurumun kullandığı SIEM sistemine ait tüm bileşenler yazılı, sözlü ve yerinde çalışmayla değerlendirilerek…

  1. Halihazırda çalışan SIEM sisteminin saldırılar karşısında ne kadar efektif olduğunun tespiti,
  2. Siber saldırıları tespit için “İdeal bir SIEM” sisteminin nasıl olması gerektiği,
  3. Etkin bir SIEM kullanımı için hangi çözüm ya da çözümlere ihtiyaç duyulacağı konusunda

…detaylar rapor olarak sunulmaktadır. Çalışmaya ait örnek rapor incelemek isteyen firmalar some@bga.com.tr adresi ile iletişim kurabilirler.

Ücretsiz SIEM Denetim Hizmeti Hangi Ürünleri Kapsamaktadır?

Siem denetim hizmeti şimdilik aşağıdaki firma/ürünler için sunulmaktadır;

Farklı ürün kullanan firmalar icin başvuru yapılabilir. Mayıs ayı itibariyle diğer ürünler liste kapsamına eklenecektir. SIEM denetim hizmetinden faydalanmak için some@bga.com.tr adresine e-posta göndererek takvim ayarlaması yapabilirsiniz.

Not: Hizmet kapsamında önerilen raporlarda herhangi bir ürün yönlendirmesi yapılmamaktadır.

Exit mobile version