BGA Cyber Security – Siber Güvenlik Çözümleri

DDoS Engelleme Çözümü Hizmetinde, ISP’lerden İstenmesi Gereken Bilgiler

DDoS Engelleme Çözümü Hizmetinde, ISP’lerden aşağıdaki gibi bazı bilgileri isteyerek daha hizmeti verimli olarak kullanabilir ve kalitesini artırabilirsiniz.

BGA Security olarak gerçekleştirdiğimiz DDoS testlerinde ISP’lerden hizmet alan müşterilerimizin (kurumların) %60’ının aldığı DdoS koruma hizmetinin gerçek manada sağlanamadığı ve bu hizmeti alan kurumları korumadığı ortaya çıkmıştır. Bu sebeple DDoS koruma hizmeti sağlayan firmaların müşterilere sunduğu hizmet kalitesini ve içeriğini somutlaştırma adına sık karşılaşılan DDoS tiplerini çıkartarak, hizmet sağlayıcılardan istenmesi gereken bilgileri aşağıdaki gibi sıralamaktayız.

Bu liste, Türkiye’de çözüm sunan DDoS Koruma firmalarının hangi DDoS saldırı tiplerine karşı hangi bant genişliği seviyesinde koruma sağladığını netleştirme amaçlı ve BGA Security müşterileri için hazırlanmıştır. DDoS koruma hizmeti sağlayan ISP’den hizmet öncesi sözleşme maddelerine mutlaka buradaki maddelerin ekletilmesi ve bu saldırı tiplerine karşı koruma sağlanıldığına dair yazılı belge alınması tavsiye edilmektedir. Birçok ISP her müşteri için ön tanımlı ayarlar kullandığından dolayı özellikle UDP tabanlı testlerde koruma sistemlerinin başarısız olduğu ortaya çıkmıştır.

DDoS Engelleme Çözümünde İstenecek Bilgiler;

ddos hizmet sağlayıcıları

Exit mobile version