BGA Cyber Security – Siber Güvenlik Çözümleri

SOCRadar 2021 Türkiye Tehdit Yüzeyi Raporu Yayımlandı!

SOCRadar’ın hazırladığı Türkiye Tehdit Yüzeyi Raporu 2021 yılı güncel verileri ile şimdi yayında! 

Rapor, son 12 ayda Türkiye özelinde gözlemlenen en yaygın siber tehdit trendlerini ve bunların kapsamlı etkilerini ortaya koyuyor.

Fidye yazılımlarından kaynaklanan artan tehditleri ve uzaktan çalışma sebebiyle yeni ortaya çıkan risklere yer verilen rapor, siber tehdit aktörlerinin Türkiye’deki kurum ve kuruluşlara saldırıları esnasında kullandıkları taktikleri ve saldırı yöntemlerini daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir. Böylece şirketinizin hangi noktalarda savunmasız olduğunu ve karşılaşabileceğiniz siber riskleri azaltmak için neler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Türkiye Tehdit Yüzeyi 2021 Raporu’nda bulabileceğiniz bazı konu başlıkları:

  Rapordan Önemli Bulgular 

Türkçe Konuşan Forumların Sayısı Artıyor

Türkçe paylaşımların bulunduğu yeraltı bilgisayar korsanlığı/dolandırıcılık forumları, siber tehdit unsurlarının anonim olarak yeni kişilerle iletişim kurmaları ve reklam vermeleri için olanak sağlıyor. Tehdit aktörleri, bu forumlar ve mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla kimlik bilgileri doldurma dahil olmak üzere çeşitli saldırılar için bilgisayar korsanlığı araçlarını değiş tokuş ve takas etme imkanı buluyor.

E-Ticaret, Bankacılık & Finans ve Sigortacılık, Türkiye’de siber tehditlerden en çok etkilenen sektörler arasında yer alıyor. Bunun yanında, SOCRadar CTIA ekibi yaptığı araştırmada, Telegram, ICQ ve Discord gibi meşru platformlara taşınan Türkçe konuşan hacker aktivitelerinde bir artış gözlemledi.

2021’de Fidye Yazılım Tehditleri Hızla Arttı

Fidye yazılımı (ransomware) saldırıları 2021’de manşetlerde sık sık kendine yer buldu. Türkiye’deki fidye yazılımı saldırılarının arkasındaki ilk 10 fidye yazılımı grubunun, son üç yıldaki hasılatı yaklaşık 5,2 milyar dolar oldu. Türkiye’de hizmet gösteren birçok küresel firma da bu yıl önemli fidye yazılımı saldırılarıyla karşılaştı ve bu da işletmelerin sekteye uğramasına neden oldu.

2021’in son üç ayında fidye yazılımı saldırılarındaki artış hızlandı. Endişe verici bir şekilde, Türkiye’yi hedefleyen fidye yazılımı gruplarının faaliyetleri Haziran’dan Aralık 2021’e üç kattan fazla arttı. SOCRadar DarkMirror’da yer alan verilere göre “İmalat ve Finans” en çok hedeflenen sektörler arasında yer aldı.

SOCRadar CTIA Ekibi, rakiplerini ve TTP’lerini anlama konusundaki benzersiz bakış açısı sayesinde dark/deep web tehdidi araştırması, HUMINT gözlemleri, siber güvenlik satıcısı blogları ve sosyal medya trendleri hakkında topladığı bilgileri bu raporda bir araya getiriyor.

Daha birçok konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için raporu PDF olarak indirmek için buraya (rapor linki) tıklayabilirsiniz.

SOCRadar’ın Telegram Kanalı Yayın Hayatına Başladı!

Türkiye ile ilgili tehdit aktörleri deep webde neler paylaşıyor, siber tehdit istihbaratı alanındaki son gelişmeler neler, Türkiye için kritik zafiyet haberleri ve daha fazlasını günlük olarak güncellenen SOCRadar® Daily Threat Intelligence TR kanalında bulabilirsiniz.

Aşağıdaki linke tıklayarak kanalı takip edebilirsiniz.

SOCRadar® Daily Threat Intelligence TR

Exit mobile version