Site icon BGA Cyber Security – Siber Güvenlik Çözümleri

10 Soruda CISSP Sertifikasyonu

cissp sertifikası eğitimi

ISC nedir? (ISC)², International Information Systems Security Certification Consortium anlamına gelmektedir. (ISC)²;  kar amacı gütmeyen, dünya üzerinde faaliyetlerini sürdüren bir kurumdur. Değerlerinden bazıları sarsılmaz güvenilirliği ve profesyonelliğidir. (ISC)²’nin en büyük özelliklerinden biri de çalışmalarının ürün/firma bağımsız olmasıdır. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde olup Londra, Hon Kong ve Tokyo’da şubeleri bulunmaktadır.

CISSP Sertifikası nedir?

CISSP sertifikası  (Certified Information Systems Security Professional) günümüzün en gözde bilgi güvenliği sertifikasıdır. ANSI/ISO/IEC Standard 17024’ e sahip ilk bilgi güvenliği sertifikasıdır. Bu sertifika bilgi güvenliğinin hemen hemen her alanını kapsamaktadır.

CISSP® sertifikasına sahip olmanın şartları nelerdir ?

CISSP sertifikasına sahip olmak için bazı kriterlere de uygun olmanız gerekmekte:

Eğer üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerinden mezunsanız lisans diplomanızı 1 yıllık deneyim olarak kabul ettirebilirsiniz.

CISSP Sertifikası Kimlere Yöneliktir?

Sertifika sınav içeriği bilgi güvenliği konularının tümünü içerdiğinden operasyon, planlama ve denetim gibi alanlarda çalışanlar için uygundur.  Özellikle güvenlik uzmanları, bilgi güvenliği denetçileri,  sistem yöneticileri sınava daha rahat yoğunlaşabilir.

CISSP sertifikasının geçerlilik süresi nedir?

CISSP sertifikası gerekli şartları sağladığınız taktirde geçerli olmaya devam edecektir.

CISSP sertifikasına sahip olmak için CISSP eğitimi almak şart mıdır?

Sertifikaya sahip olmak için CISSP eğitimine katılmak zorunlu değildir. Ancak şüphesiz eğitime katılmak hazırlık aşamasında işinizi kolaylaştıracaktır. Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ tarafından 3-8 Ocak tarihlerinde CISSP Sertifikası Eğitimi açılacaktır. Detaylı bilgi için eğitim sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Muhtemel sınav soruları internette var mı?

CISSP® sınav soruları sık periyotlarda yenilenmekte ve aynı soru ikinci kez sorulmamaktadır. Bu durum dikkate alındığında bir çok sertifika sınavında kullanılan dumplar geçersiz olmaktadır. Ancak tabi ki konuları daha iyi öğrenmek ve kendinizi sınamak amacıyla soru çözmek pratiğinizi artıracaktır.

Sınava girdim, kazandım ama sertifika için yeterli deneyimim yok?

Sınavı geçmek sertifika sahibi olma şartlarından bir tanesidir. Yeterli deneyime (en az 5 yıl) sahip olana kadar bekleyip sertifikanıza kavuşabilirsiniz.

Sınava hazırlık için önerdiğiniz meteryaller nelerdir?

Harold F. Tipton ve Shon Harris’in yazdığı CISSP® kitapları önemle tavsiye etmekteyiz.

CISSP Olmanın Faydaları Nelerdir?

CISSP sertifikasına sahip olmak, her sertifikada olduğu gibi tek başına yeterli değildir. Ancak tabi ki CISSP sertifikasına sahip olmak daha zor olduğundan kıymeti diğerlerine nazaran daha yüksektir. Sertifikaya sahip olduktan sonra ISC2’nin sunduğu avantajlara da sahip olursunuz.

Belgede yoğun olarak (ISC)² nin dökümanlarından ve www.isc2.org dan faydalanılmıştır. (ISC)², CISSP, ISSAP, ISSMP, ISSEP, CSSLP, CAP, SSCP ve CBK deyimleri (ISC)² Inc. in tescilli markalarıdır. (ISC)²  nedir ?(ISC)² , International Information Systems Security Certification Consortium anlamına gelmektedir. (ISC)² ;  kar amacı gütmeyen, dünya üzerinde faaliyetlerini sürdüren bir kurumdur. Değerlerinden bazıları sarsılmaz güvenilirliği ve profesyonelliğidir.(ISC)²  ‘nin en büyük özelliklerinden biri de  çalışmalarının ürün/firma bağımsız olmasıdır. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde olup Londra, Hon Kong ve Tokyo’da şubeleri bulunmaktadır.

Detaylı bilgi ve eğitime kayıt için eğitim detay sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version