Geleceğin Siber Güvenlik Uzmanları Bu Kampta Yetişiyor!

BGA – Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ, “Siber Güvenlik” konusunda kariyer yapmak ve bu konuda uzmanlaşmak isteyen üniversite öğrencilerini Sakarya Üniversitesi iş birliği ile 7-14 Şubat tarihlerinde Siber Güvenlik Kış Kampı’na davet ediyor.

Türkiye’nin Ulusal Siber Güvenlik vizyonunun tamamlanması için önündeki en önemli engellerden biri bu alandaki yetişmiş insan kaynağı eksikliğidir. Uzmanların ön görülerine göre 2020 yılına kadar dünya genelinde bir milyondan fazla Siber Güvenlik uzmanına ihtiyaç duyulacak. Türkiye’de ise bu ihtiyacın 20.000 kişi civarında olduğu belirtilmektedir.

Ülkemizin Siber Güvenlik alanında uzman ihtiyacı devam ederken, Siber Güvenlik konusunda ilgili eleman yetiştirme potansiyeli ise sadece %1 seviyesindedir. Siber güvenlik alanında akademik çalışmalar üretmeyi ve projeler geliştirmeyi hedefleyen Sakarya Üniversitesi, önemli bir tematik alan olan siber güvenlik ile ilgili altyapı çalışmaları bu yıl tamamlamıştı. Bu alandaki ihtiyacını karşılamak, sektöre deneyimli ve uzman personeller yetiştirmek amacı ile yapılan Siber Güvenlik Kampı’nın 6.sı Şubat ayında Sakarya Üniversitesi, Bilgi Güvenliği Derneği ve Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ ile birlikte gerçekleştirilecektir.

Siber Güvenlik Kampı’na başvuru yapan öğrenciler arasında, temel bilgisayar bilgisini tespit etmek amacıyla 10 Ocak 2016 tarihinde yeterlilik sınavı yapılacaktır. Yapılacak olan yeterlilik sınav sonucunda 25(*) kişi Siber Güvenlik Kış Kampı’nın katılımcısı olarak belirlenecektir.

Yeterlilik sınavında TCP/IP referans modeli, temel ağ güvenliği, Windows ve linux işletim sistemlerinin genel çalışma yapısı konuları ile ilgili katılanların bilgi düzeyini ve araştırma yeteneklerini ölçmeye yönelik sorular bulunacaktır.

Siber Güvenlik Kampı’na katılacak olan öğrenciler Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ’nin tecrübeli eğitmenleri ve sektörün önde gelen Siber Güvenlik Uzmanları’ndan 7 gün süreyle özel eğitim alma fırsatı yakalayacaklar.

Siber Güvenlik Kış Kampı’nda öğrenciler teorik ve pratik eğitimler gerçekleştirirken sanal sistemler üzerinde (CTF) hacking becerilerini geliştirerek saldırganlara karşı savunma tecrübelerini geliştirecekler. Hacking, zafiyet tarama, zararlı yazılım analizi, mobil güvenlik, DDOS saldırılarına karşı doğru savunma gibi birçok konuda eğitim alacak olan Siber Güvenlik Kampı öğrencileri eğlenceli CTF yarışmaları sayesinde takım çalışması yeteneklerinin artırılması ve öğrenmiş oldukları bilgileri pekiştirmesi sağlanacaktır. Katılıma hak kazanan öğrenciler bilgi güvenliği alanında deneyim sahibi akademisyenler, kamu ve özel sektör yöneticileri ile de bir araya gelerek bu alanındaki kariyer fırsatları konusunda bilgi sahibi olabilecekler.

BGA Bilgi Güvenliği AkademisiYönetici Ortağı Ozan Uçar Siber Güvenlik Kampı için “Bilgi Güvenliği Akademisi olarak düzenlemiş olduğumuz Siber Güvenlik Kamp’larına bugüne kadar 20.000’den fazla başvuru gerçekti. Bu başvurularda her dönem 25-50 öğrenci kabul edilmiş bugüne kadar da 200’den fazla öğrenci Siber Güvenlik uzmanlarımız tarafından yetiştirilmiştir”açıklamasını yaptı.

Uçar, “Gerçekleştirdiğimiz Siber Güvenlik Yaz Kampı katılımcılarının %40’ı 2011 yılında, %50’si 2012 yılında, %65’i 2013 yılında, %70’i 2014 yılında ve %75’i 2015 yılında Bilgi Güvenliği sektöründe çalışmaya başlayarak kariyer fırsatı yakaladığına” dikkat çekti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenecek olan 2016 Siber Güvenlik Kış Kampı’na üniversitelerin Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programında öğrenimlerine devam eden öğrenciler kabul edilecektir. Siber Güvenlik Kış Kampı başvuruları 24 Kasım 2015 – 1 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihten sonra gerçekleştirilecek online sınav (yeterlilik sınavı) ile katılımcılar belirlenecektir. Katılmaya hak kazanan öğrencilerin konaklama, yeme, içme, eğitim ve diğer giderleri düzenleyici firmalar tarafından karşılanacak. Kam yerine ulaşım masrafları ise öğrencilerin sorumluluğunda olacak. Daha fazla bilgi, başvuru ve diğer sorularınız için ziyaret edebilir, eğitmen ve destekleyen firmalar hakkında bilgi alabilirsiniz.

(*) Kontenjan katılım durumuna göre kesinlik kazanacaktır.

 

Link