Bilgi güvenliği sektöründeki öncü konumumuz gereği sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Bu sebeple ülkemiz işgücüne yetişmiş eleman kazandırmak, güvenlik farkındalığını artırmak ve güvenlik konularında çalışanlara destek olmak amacıyla kâr amacı gütmeden çeşitli projelere destek veriyoruz. BGA Security olarak gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerine ait özet bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Ankara Siber Güvenlik Konferansı

Ankara’da düzenlenen Siber Güvenlik Konferansı bireysel, kurumsal ve ülke güvenliği açısından kritik siber güvenlik konularında uzmanları ve ilgilileri bir araya getirmektedir. Türkiye’nin siber güvenlik konusunda önde gelen uzmanlarını katılımcılarımız ile bir araya getirmektedir.

İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı

İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı bilgi ve bilişim güvenliği alanında çalışan, bu alana merak duyan ve konusunun uzmanları arasında bilgi paylaşımını yayma amacıyla İstanbul’a özel olarak düzenlenmektedir. İstSec, benzeri güvenlik etkinliklerinden farklı olarak ürün ve teknoloji bağımsız, pratiğe yönelik bir etkinlik olma yolunda ilerlemektedir.

Netsec Topluluk Buluşmaları

Netsec, ülkemizde sistem, ağ ve güvenlik birimlerinde çalışan bilişimcilere yönelik hizmet veren Türkiye’nin en geniş katılımlı e-posta listesidir. Listenin amacı, benzer pozisyonlarda çalışan bilgi güvenliği uzmanları arasında bilgi paylaşımını arttırmak ve güvenlik konusunda referans olabilecek kaynaklar oluşturmaktır.

Netsec Ağ ve Bilgi Güvenliği E-posta Listesi

Türkiye’de sistem, ağ ve güvenlik birimlerinde çalışan bilişimcilere yönelik hizmet veren Türkiye’nin en geniş katılımlı e-posta listesidir. Grup kurumlarının siber güvenlik uzmanları, bilişim avukatları, IT yöneticileri, yetkili merciler ve şirketlerin bilgi işlem birimlerindeki kişlerden oluşmaktadır.

DDOS & BotNet E-posta Listesi

DDoS ve BotNet konularında bilgi paylaşımını arttırmak, Türkçe kaynakların oluşmasını sağlamak ve DDoS konusunda etkin koruma sağlayabilmek amacıyla ISP, hosting, kamu kurumları, şirketler ve e-ticaret siteleri gibi yapıların sistem, ağ ve güvenlik admin/yöneticilerine yönelik bir e-posta listesidir.

CISSP Sertifikası Hazırlık ve Paylaşım E-posta Listesi

Türkiye’de de CISSP sertifikasına olan ihtiyaç ve talep gün geçtikçe artmaktadır. Bu sebeple Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ tarafından Türkiye’deki CISSP sertifikası sahiplerini ve bu sertifikayı almak için sınava hazırlanan sektör çalışanlarını aynı ortamda buluşturup bilgi paylaşımını sağlama amacıyla CISSP-TR listesi kurulmuştur.

Siber Güvenlik Yaz ve Kış Kampları

2011 yılından itiberen her yıl iki defa düzenlenen ve bir hafta süren Siber Güvenlik Kamp’larına katılan öğrencilere bilgi güvenliği konusunda teorik bilgilerin paylaşılmasının yanında çeşitli uygulamalarla pratik kazanma imkanı verilmektedir. Kampta çeşitli siber saldırı yöntemleri ve bunlara karşı uygulanacak savunma yöntemleri detaylı olarak ele alınmaktadır.

Bilişim Güvenliği BGA Staj Okulu

Bilişim güvenliği alanında kariyer yapmak isteyen üniversite öğrencilerine Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ’nden staj fırsatı sunuyoruz. Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ’nin bilgi/bilişim güvenliği konusundaki deneyim ve uzmanlığını öğrenciler ile paylaştığı “BGA Staj Okulu” gerçek proje uygulamalarıyla katılımcılarına güvenlik konusunda yeni deneyimler ve farklı bakış açısı sunuyor.

Gönüllü Kuruluşlar için Ücretsiz Siber Güvenlik Danışmanlığı

Açık kaynak kodlu güvenlik sistemlerinin desteği, İnternet sayfalarının güvenliği, veritabanlarının güvenliği, güvenlik politikalarının oluşturulması ve diğer sistemlerin güvenlik denetimleri gibi hizmet başlıklarında dernek ve vakıf gibi gönüllü kuruluşlara ücretsiz olarak destek olmaktayız.

Bilgi Güvenliği Kariyer Danışmanlığı

Kurumsal firmalar en iyi uzmanlarla çalışmak isterler. Ancak yetişmiş uzman bulmak noktasında büyük sıkıntılar çekilmektedir. Bu noktada "bilgi güvenliği uzmanları en iyisine layıktır" sloganıyla yola çıktığımız kariyer danışmanlığı öncelikli olarak Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ müşterileri ve akademi öğrencileri için profesyonel destek sağlıyoruz.

BGA Bilgi Güvenliği Blog

Blog hizmetimiz düzenli olarak teknik makalelerin ve dokümanların paylaşıldığı bir ortamdır. Üç yıl içerisinde bir milyondan fazla tekil ziyaretçi sayısına ulaşan Blog sayfamız BGA olarak en değer verdiğimiz çalışmalardan biridir. Blogumuz üzerinde güncel makaleler paylaşmaya devam etmekteyiz.

Hack2Net

CTF (Capture The Flag) geçmişi Roma dönemine dayanan uygulamalı, öğretici bir oyundur. Çeşitli tarih kitaplarında farklı milletlerin çocuklarını ve gençlerini CTF oyunlarıyla savaşa hazırladıkları yazmaktadır. CTF’de amaç öğrenilen savunma ve saldırı tekniklerini pratiğe dökmektir.

Türkçe Belgelendirme

Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ olarak kurulduğumuz günden itibaren toplamda 7.500 sayfalık Türkçe belge ve sunumu takipçilerimizle ücretsiz olarak paylaşmış durumdayız. BGA çalışanları tarafından yazılan ve bir blog yazısına sığmayacak uzunlukta olan yazılar için BGA Belge deposunu oluşturduk. Türkçe olarak daha önce yayınlanmamış konularda özgün belgeler hazırlayarak takipçilerimizle paylaşmaktayız.

BGA Bank

Öğrencilerimizin eğitimlerde veya eğitimler dışında kendilerini geliştirebilmemiz için özel olarak tasarlanan BGA Bank projesi ile bilginin pratik tarafta test edilmesini amaçlıyoruz. Kurmuş olduğumuz sistemde özel olarak yapılan çalışmalar sonucunda bazı güvenlik açıklıkları bırakılmış ve bu açıklıkların pratik tarafta test edilmesi sağlanılmıştır.

BGA Wiki

BGA Wiki bilgi güvenliği, sızma testleri ve benzeri alanlarda Türkçe makaleler içeren, herkese açık ve tamamen açık kaynak kodlu bir sistemdir. İçeriği BGA Bilgi Güvenliği A.Ş. uzmanları tarafından oluşturulduğu gibi bu konularda gönüllü kişiler veya uzmanlar tarafından oluşturulacak içeriklere de açıktır.

Mail listemize abone olarak güncel eğitim ve etkinliklerden haberdar olun!
Eğitimlerden haberdar olmak için mail listesimize üye olmayı unutmayın.