Beyaz Şapkalı Hacker Nedir? Nasıl Olunur?

Beyaz Şapkalı Hacker (C.E.H) Eğitimi

Beyaz Şapkalı Hacker, bilişim suçları işleyen kötü niyetli kişilerin kullanmış oldukları teknik ve yöntemleri iyi bir şekilde öğrenmiş, siber korsanların eylemleri sırasında kullandıkları araçları ve yazılımları tanıyan, aynı bilgi ve beceriye sahip, iyi niyetli siber güvenlik güvenlik uzmanlarıdır. Bu kişilere etik hacker veya güvenlik uzmanı da denilir.  CEH ya da tam ismiyle Certified Ethical Hacker adı ile global dünyada tanınan beyaz şapkalı hackerlar, hacking becerilerini, savunma amaçlı kullanan danışmanlığını yaptığı kurum ve kuruluşların saldırıya uğramasını engellemeye ve saldırıları en az zararla indirgeme amacı ile çalışan kişilerdir.

Beyaz Şapkalı Hacker bu nedenle saldırganların kullandığı saldırı teknik ve yöntemlerini bilmekle kalmayıp bu saldırılara karşı nasıl önlem alınabileceğini, saldırılardan nasıl korunulabileceğini, bir saldırı sırasında neler yapılması gerektiğini de bilmek zorundadır. Bu kişiler genelde Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi alarak CEH adı verilen sınava girmekte ve kariyerleri için CEH sertifikasına sahip olmak zorundadır.

CEH kelimesinin açılımı Certified Ethical Hacker’dır. Türkçeye çevirdiğimiz zaman Sertifikalı Etik Hacker veya Beyaz Şapkalı Hacker olarak telaffuz edilir.

Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi Nedir?

CEH eğitimi beş günlük offensive (saldırı) ağırlıklı bir güvenlik eğitimidir. Eğitim süresinin sonunda Microsoft, Linux, Network, Mobil, Kablosuz Ağlar gibi konular ile sistemleri hackleme, güvenlik cihazlarının ve güvenlik yazılımlarının zafiyetlerini bulma, yazılım güvenliği ve benzeri konularında referans sayılan bir güvenlik sertifika programına sahip olacak beceri elde edilir. Beyaz Şapkalı Hackerlar bilgi ve yeteneklerini çalıştıkları kurumların savunmasını artırma amaçlı olarak kullanan güvenlik uzmanlarıdır. Kullandıkları araç ve yöntemler siyah şapkalı hackerlarla aynı şekildedir ve nasıl korunulacağı konusunda kendilerini geliştirmiş kişilerdir.

Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi Aşağıdaki Konuları İçermektedir.

  • Etik Hacklemeye Giriş
  • Sistem Temelleri
  • Şifreleme
  • Footprinting
  • Tarama
  • Sıralama
  • Sistem Hackleme
  • Zararlı Yazılım
  • Dinleyici
  • Sosyal Mühendislik
  • Servis Dışı Bırakma
  • Oturum Ele Geçirme
  • Web Sunucuları ve Uygulamaları
  • SQL Enjeksiyonu
  • Wi-Fi ve Bluetooth Hackleme
  • Mobil Cihaz Güvenliği
  • Evasion
  • Bulut Teknolojileri ve Güvenliği
  • Fiziksel Güvenlik

Beyaz Şapkalı Hacker Nasıl Olunur?

Beyaz Şapkalı Hacker eğitimini tamamladıktan sonra toplamda 4 saat süren ve lab içeren CEH V10 sınavına girerek başarılı olmak zorundasınız. Sınavı başarı ile geçtiğiniz zaman  CEH V10 sertifikasına sahip olabilirsiniz. CEH (Certified Ethical Hacker) 2011 yılı itibariyle bilgi güvenliği konusunda en fazla bilinen ve tercih edilen sertifika olmaya hak kazanmıştır.

CEH Sertifikası sınavına girmek için akredite eğitim merkezlerinden eğitim almak en doğru yöntemdir! Akredite bir eğitim kurumdan eğitim alanlar sınava başvuru için herhangi bir süreçten geçmemektedirler.

Türkiye’deki ilk akredite eğitim kurumu ve sınav merkezi Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ’dir. Akademiden eğitim alarak sınava giren 500’ün üzerindeki öğrencilerimizin %98’i başarı ile sınavı geçerek sertifikalarına sahip olmuştur.

Beyaz Şapkalı Hacker Sınav Ücreti: Sınavının ücreti 950$ dır.

Şu an tedavülde bulunan CEH  V10 eğitimi katılımcıların saldırı yöntemlerini gerçek sistemler üzerinde uygulamalı olarak gördükleri ve bu saldırı yöntemlerine karşı neler yapılabileceğini öğrendikleri uygulamalı bir eğitimdir.

Beyaz Şapkalı Hacker Eğitiminin Amacı

Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi saldırganlara en iyi şekilde karşılık verebilmeniz için düşmanınızı ve çevre koşullarını çok iyi tanıyarak ve saldırganların sizi alt etmek için kullandığı yöntemleri çok iyi bir şekilde öğrenerek, onlara karşı bu teknikleri etkin bir şekilde kullanabilmeniz prensibi ile ön plana çıkmaktadır.

CWH eğitiminde katılımcılara saldırganlara karşı koyabilmek için gerekli olan en uygun savunma yöntemlerinin seçilmesi ve bu yöntemlerin en verimli şekilde nasıl kullanılacağı öğretilir. Edindikleri bilgileri savunma amaçlı kullanan güvenlik uzmanları White Hat ya da dilimizdeki karşılığı ile Beyaz Şapka olarak adlandırılırlar.

Beyaz Şapkalı Hacker eğitimi aldıktan sonra gireceğiniz CEH sınavını başarılı olarak tamamlarsanız uluslararası geçerliliğe sahip CEH sertifikasını almaya hak kazanırsınız. Yeni sistemde Beyaz Şapkalı Hacker Sınavı iki aşamalı olarak tanımlanmıştır. Beyaz Şapkalı Hacker Sertifikası yani CEH V10 ile başlayan bu süreçte, uygulamalı lab senaryolarını geçme zorunluluğu getirilmiştir.

Eğitim ücretleri ve detaylı bilgi için egitim@bga.com.tr adresimiz ile iletişime geçebilir veya aşağıdaki eğitime başvuru yaparak eğitim fiyatı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Eğitime hemen kayıt olun, %30 indirim fırsatını kaçırmayın!
Kıdemli eğitmenlerimiz ve EC-Council akredite eğitim kurumu olarak karşınızdayız...

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

Mail listemize üye olarak eğitim fırsatlarını kaçırmayın!
Eğitim ve ücretsiz etkinliklerizden haberdar olmak için e-posta listesimize üye olun!.