Fidyecilik(Ransomware) saldırıları son yıllarda her ölçekten firmaya sorun çıkartmıştır. Son 2 senede Türkiye’de 1000’nin üzerinde firma hedef alınmış ve başarılı ransomware saldırıları sonrası talep edilen fidye rakamları $10.000 civarlarındayken, 2021-2022 yıllarında ortalama talep edilen ödeme $450.000 olmuştur.

 

 

Ransomware saldırılarının büyük bir çoğunluğu, uzaktan kod çalıştırma olarak adlandırılan RCE zafiyetleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Pandemi ile birlikte RCE zafiyetlerinde ciddi bir artış olmuş ve bu artış ransomware saldırılarını da doğrudan etkilemiştir.

Bu bağlamda BGA olarak son yılların en fazla can yakan siber saldırılarından ransomware ataklarına karşı kurumların internete açık altyapılarının güvenlik testinden geçirilmesi konusunda tek seferlik ücretsiz güvenlik tarama hizmeti sunmaktayız.  Sunduğumuz ücretsiz hizmetten faydalanmak için başvurabilirsiniz.

Kayıt için son gün 1 Temmuz 2022

Not: Ücretsiz sunulan hizmet detaylarıyla ilgili bilgi almak isterseniz sıkça sorulan sorular bölümünden faydalanabilirsiniz. Burada yer almayan sorularınız için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

 

Sık Sorulan Sorular?

1. Ücretsiz ransomware güvenlik taraması hizmetinden faydalanmak için şartlar nelerdir?

Türkiye ve Azerbaycan’da yerleşik tüm firmalar hizmetten faydalanabilir. BGA, başvurularda sebep belirtmeksizin bu hizmeti sunmama hakkını saklı tutar. 2. Tarama hizmetinden faydalanmak için nereden nasıl kayıt olabilirim?

Kayıt Formu üzerinden kayıt olabilirsiniz. 3. Hangi ransomware gruplarının zafiyetleri testlere dahildir?

Son 2 yılda Türkiye’de aktif faaliyet gösteren ransomware gruplarına ait zafiyetler tarama kapsamında olacaktır. Bununla birlikte güncel olarak Türkiye’yi hedef almayan fakat global arenada ismini sık duyduğumuz ransomware gruplarının kullandığı zafiyetler de kapsam dahilinde taranacaktır.

  • Conti
  • Lockbit
  • Hive
  • BlackCat
  • Phobos
  • Suncrypt
  • AvosLocker

4. Taramalar kapsamında hangi zafiyetler denenecektir?

Ransomware grupları tarafından aktif olarak istismar edilen zafiyetler listesine buradan erişim sağlayabilirsiniz. 5. Taramalar esnasında sistemlerimize zarar verme, ransomware bulaşma riski var mıdır?

Taramaların sistemlere kesinlikle ransomware bulaştırma riski barındırmamaktadır. Bununla birlikte ağ seviyesi taramalarında sistemlerinizde geçici yavaşlık ve bazı servislerde problemlere sebep olma riski vardır. Bu riski minimize etme amacıyla taramalar mesai saati sonrası ve en düşük ayarlarda gerçekleştirilecektir. 6. Güvenlik taramaları hangi zaman aralığında gerçekleştirilecektir? 

Cuma 18:00 – Pazar 23:00 zaman aralığında gerçekleştirilecektir. 7. Tarama zamanını kendimiz belirleyebilir miyiz?

Hayır. 8. Kaç adet firma bu hizmetten faydalanabilir?

Toplam 500 adet firma için düşünülmüştür. Talebin daha fazla olması durumunda altyapı kapasitesi gözden geçirilerek  ilerleyen dönemlerde ek firmalar kapsama alınabilir. 9. Tarama sonrası sistemlerimize ransomware bulaşmayacağını garanti ediyor musunuz?

Hayır. 10. Güvenlik tarama hizmeti ne zaman başlayacaktır?

İlk taramalar 1 Haziran – 15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 11. Ransomware saldırılarına karşı başka neler yapılmasını öneriyorsunuz?

Ransomware saldırılarına karşı koruma kapsamında hizmetlerimizle ilgili bilgi almak isterseniz lütfen bize bilgi@bga.com.tr adresinden ulaşın.