[Anket Sonucu]Bilgi Güvenliğinde Sertifikaların Önemi

Bilişim sektörünün eski ama eskimeyen bazı tartışma konuları vardır. Bunlardan en popüleri “Linux mu, Windows mu iyidir ya da güvenlidir?”

Diğeri de “sertifikalar işe yarar mı yaramaz mı?” tartışması

Yıllardır tartışılır bu iki konu. Tartışmanın tarafları kendi bakış açılarından, tecrübelerinden ve dahi hislerinden yola çıkarak çeşitli fikirler öne sürerler ve bu fikrilerini doğrulayacak örneklemeler yaparlar.

Somut argümanlarla desteklenmeyen tartışmalardan somut sonuçlar çıkmaz. Biz de sektör bu konuda ne düşünüyor öğrenmek için Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ olarak geçtiğimiz aylarda sertifikalar hakkında bir anket gerçekleştirdik

Her zamanki gibi amacımız doğrusu nedir, yanlışı nedir’i belirlemek değil, Türkiye bu konuda ne düşünüyor onu ölçmek.

Anket sonuçları:

Verilen oyların %60’a yakını kariyer planında sertifikalara oldukça önem veriyor. Bu önemli bir oran!. Aankete katılımın sadece çalışanlardan değil, şirketlerde çalışan bilgi güvenliği yöneticilerinden de oluştuğu dikkate alınırsa Türkiye’de bilgi güvenliği alanında iş bulmayı kolaylaştırmanın yollarından birinin  de sertifika olduğu ortaya çıkar.

Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ olarak hem çeşitli sertifika eğitimleri hem de sertifikası olmayan eğitimler veriyoruz. Tüm katılımcılarımıza benimsetmeye çalıştığımız fikir de sertifikanın belli bir bilgi birikimi sonrası alınması yönünde. Yani sertifika almak için uğraşmak yerine, birşeyler öğrenmek için uğraştıktan sonra bunu sertifikayla taçlandırmak.

1 Yorum

  1. Sayı 42: Anket | NETSEC AĞ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ TOPLULUĞU 9 Mart 2011 19:01

    […] Güvenliğinde Sertifikaların Önemi No […]

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

Mail listemize üye olarak eğitim fırsatlarını kaçırmayın!
Eğitim ve ücretsiz etkinliklerizden haberdar olmak için e-posta listesimize üye olun!.