Backtrack Üzerinden Tor İle Birlikte Mozilla Kullanımı

Backtrack üzerinde Tor aktif edildiği zaman Mozilla üzerinde proxy ayarları yapılması gerekmektedir. Bu yazımızda çevrimiçi gizliliği sağlayan Tor ve Proxy servislerinin Mozilla Firefox üzerinde kullanılması anlatılmaktadır.

Mozilla üzerinde aşağıdaki gibi ayarlar yapılmazsa Mozilla proxy servisini kullanamayacak proxy yerine direk olarak internete çıkacaktır.  Aşağıda anlatıldığı gibi proxy ayarları yapıldığı zaman Backtrack Tor ve Privoxy servisleri üzerinden internet bağlantısı sağlanacaktır.

Tor servisi ve Privoxy aktif edildiği zaman Mozilla üzerinde “Edit” menüsü içerisinden “Preferences” sekmesi açılır ve “Advanced” sekmesinden network proxy ayarları yapılır. “Network” sekmesi altında   “Settings” butonuna basılarak Mozilla’nın proxy ayarları düzenlenir.

Proxy ayarları aşağıdaki resimde görüldüğü şekilde ayarlanması gerekmektedir.

“Manuel proxy configuration” işaretlenir ve proxy ayarlarına 127.0.0.1 ve 8118 port ayarlarını yapılır.  Ayarlar tamamladıktan sonra Mozilla Explorer artık Backtrack lokalinde çalışan “Tor” ve “Privoxy” üzerinden internete çıkacaktır.

“who is my ip” sayfalarına girerek ip adresinin değişip değişmediğiniz kontrol edebilirsiniz.

Tor’u servisi kapatıldığı zaman ayarların eski haline getirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde internet bağlantısı Mozilla üzerinde kullanılamayacaktır.

root@bt:/# /etc/init.d/tor stop

root@bt:/# /etc/init.d/privoxy stop

Yukarıdaki komutlar ile servisleri durdurunuz.  Bu işlem yapıldığında Tor ve privoxy kapanacaktır.   Proxy olmadan Mozilla üzerinde internet bağlantısı kullanılabilmesi için ayarların “No Proxy” olarak ayarlanması gerekmektedir.

Mozilla “Connection Settings” bölümünde aşağıdaki resimde görülebileceği gibi “No Proxy” olarak seçilmiştir.

Yazan: Hamza ŞAMLIOĞLU

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

Mail listemize üye olarak eğitim fırsatlarını kaçırmayın!
Eğitim ve ücretsiz etkinliklerizden haberdar olmak için e-posta listesimize üye olun!.