Siber Güvenlik Yaz Kampı 2012

Geçtiğimiz yıl 1.sini düzenlediğimiz Siber Güvenlik Yaz Kampı’nı bu yıl TÜBİTAK ile ortaklaşa düzenliyoruz.  Bilişim teknolojilerinin son yıllarda hayatın her alanına nüfuz etmesiyle birlikte artan güvenlik ihtiyacı ile birlikte ortaya çıkan yetişmiş siber güvenlik uzmanı açığı son yıllarda bu alandaki eğitim programlarına olan gereksinimi her zamankinden daha büyük hale gelmiştir.
TÜBİTAK ve Bilgi Güvenliği Akademisi, Türkiye’de siber güvenlik uzmanı eksikliğinin giderilmesine destek olmak ve kapasite geliştirilmesini sağlamak amacıyla üniversite öğrencilerine yönelik “Siber Güvenlik Yaz Kampı“ düzenlemektedir. 2-8 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampta, öğrencilerimiz, 7 gün süre ile Gebze’de bulunan TÜBİTAK Türkiye Sanayi ve Sevk İdare Enstitüsü’nde konaklayacaklardır.
Konaklamalı olarak düzenlenecek olan bu kampta, gün içinde teori ve uygulamalı dersler, akşamları ise eğitim içinde yer alan konuları içeren CTF (Capture The Flag) yarışmaları düzenlenecek. Amacımız gerçek dünyada olanları hem teoriye hem de pratiğe taşımak.
Kamp süresince bilişim sistemleri güvenliği konusunda teknik eğitimler verilecektir. Teknik eğitimlerin yanı sıra, kamp katılımcıları bilgi güvenliği alanında deneyim sahibi akademisyenler, kamu ve özel sektör yöneticileri ile bir araya getirilecektir. Kamp sırasında,öğrencilerimiz, siber dünyadaki tehditler, alınması gereken önlemler ve bu alandaki kariyer fırsatları konusunda bilgi sahibi olacaklardır.
Kamp süresince işlenecek konuların ana başlıkları ise;

  • Siber Güvenliği Giriş
  • Siber Dünyada İstihbarat Çalışmaları
  • Sibernet(Internet) ve Çalışma Yapısı
  • Temel Ağ Güvenliği Bilgisi
  • Siber Savunma Sistemlerini Atlatma
  • Host/Ağ/Port Keşif Ve Tarama Araçları
  • Zaafiyet Tarama ve Bulma Sistemleri
  • Exploit Çeşitleri ve Metasploit Kullanımı
  • Web Uygulama Güvenliği ve Hacking Yöntemleri
  • Son Kullanıcıya Yönelik Saldırı Çeşitleri ve Yöntemleri
  • DOS/DDOS Saldırıları ve Korunma Yöntemleri

Sizleri bu kampa başvurmaya ve katılmaya davet ediyoruz.
Kampa başvuruda bulunabilmek için Türkiye’de bulunan üniversitelerin lisans veya yüksek lisans öğrencisi olmak yeterlidir.
Başvuru yapan öğrenciler arasında, temel bilgisayar bilgisini belirlemek amacıyla mini bir test ve konuya olan ilgilerini ölçmek için anket yapılacaktır. Bu anketler ve testlerin değerlendirilmesi sonucunda yaklaşık 50 kişi Siber Güvenlik Yaz Kampı’nın katılımcısı olarak belirlenecektir.
Detaylı bilgi ve başvuru için: www.siberkamp.org

4 Yorum

  1. Mustafa CERİT 6 Haziran 2012 08:00

    Çok güzel bir etkinlik Umarım seçilirim, heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyorum.

  2. bga 18 Mayıs 2012 18:23

    Merhabalar,

    bu onerilerinizi bilgi@siberkamp.org adresine gonderirseniz yetkililer okuyacaktır.

  3. Uğur 18 Mayıs 2012 12:46

    Aynen Üniversite Şartı Neden Koyulduğunu bende Anlamadım. Üniversitede Bilgisayar Bölümü Okuyupta Bilgisiz Çok İnsan Gördüm. Bence Üniversite Kriteri Değiştirilse Daha Güzel Olur.

  4. Mesut Taşçı 18 Mayıs 2012 10:19

    Neden sadece üniversite öğrencileri katılabiliyor.Bence öğrenmek isteyen herkes katılabilmeli.

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

Mail listemize üye olarak eğitim fırsatlarını kaçırmayın!
Eğitim ve ücretsiz etkinliklerizden haberdar olmak için e-posta listesimize üye olun!.