SOME Farkındalık Seviyesi Araştırma Anketi

some anketi usom

Günümüz teknoloji dünyasında iletişim teknolojilerinin kullanımı ve yaygınlaşması beraberinde birçok siber tehditi karşımıza çıkarmış ve beraberinde siber tehditlerinin gelişiminde farklı ve risk arzeden birçok gelişme yaşanmaktadır.

Siber tehditler bireyleri ve kurumları hatta devletleri hedef almaya başladığı günümüz teknoloji dünyasında, ülkeler siber güvenliklerini sağlamak amacıyla birçok idari yapılandırmalar ve kanunlar çıkararak yaptırımlar uygulamaktadır. Konunun önemi dikkate alınarak ülkemizde de “Ulusal Siber Güvenlik Çalışmalarının Yürütülmesi ve Koordinasyonuna İlişkin Karar” 20 Ekim 2012 tarihli Resmi Gazetede Bakanlar Kurulu Kararı olarak yayınlanmıştır.

Ülkemizde atılan bu önemli adımla birlikte siber güvenliğinin sağlanması konusunda idari, teknik ve hukuki yapıların oluşturulması süreçleri hız kazanmıştır. Ardından da bu süreçlerin uygulanmasını ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla “Siber Güvenlik Kurulu” oluşturulmuştur.

Siber Güvenlik Kurulu’nun ilk toplantısında “Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2013-2014 Eylem Planı” kabul edilmiş ve 20 Haziran 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı olarak yayımlanmıştır.

Hayata geçirilen bu eylem planı kapsamında temel görevi koordinasyon ve işbirliği olan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) 27 Mayıs 2013 tarihinde kurularak, faaliyetlerine başlamıştır.

USOM ve SOME Birimleri

USOM ve SOME’ler siber olayları bertaraf etmede, oluşması muhtemel zararları önlemede veya azaltmada, siber olay yönetiminin ulusal düzeyde koordinasyon ve işbirliği içerisinde gerçekleştirilmesinde hayati önemi olan yapılardır.

Özellikle de tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kritik altyapı işleten özel sektör kuruluşlarında bu birimlerin oluşturulması sağlanmaktadır.

Araştırma Çalışması Anketi

Ülkemizdeki SOME farkındalığını artırmak ve araştırma amacı ile anonim olarak bir anket düzenliyoruz.

Anket: http://bit.ly/2pocIdq

Düzenlemekte olduğumuz SOME Farkındalık Seviyesi Araştırma sonuçlarını önümüzdeki günlerde BGA Security Blog ve sosyal medya hesaplarından sizlerle paylaşılacaktır.

Gerçekleştirmekte olduğumuz anket tamamen anonim olarak katılımcılarla ilgili herhangi bir bilgi kayıt altına alınmamaktadır. Bu çalışmaya katılmak ve destek olmak isterseniz aşağıdaki adres üzerinden SOME Farkındalık Seviyesi Araştırma anketine ulaşabilirsiniz.

Anket: http://bit.ly/2pocIdq

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

Mail listemize üye olarak eğitim fırsatlarını kaçırmayın!
Eğitim ve ücretsiz etkinliklerizden haberdar olmak için e-posta listesimize üye olun!.