Siber Güvenlik Kış Kampı’18 Başvuruları Açıldı!

siber güvenlik kış kampı 18

Siber Güvenlik Kış Kampı, BGA Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ ve Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu (CENGA) desteği ile 7 Ocak 2018 tarihinde Adana’da gerçekleştirilecek.

Siber güvenlik uzmanlarının ön görülerine göre 2020 yılına kadar Türkiye genelinde 20.000’den fazla Siber Güvenlik uzmanına ihtiyaç duyulacak. Bu alandaki yetişmiş insan kaynağı problemine çözüm olması ve ülkemizin Siber Güvenlik stratejilerine destek olunması amacı ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında ücretsiz olarak gerçekleştirilen Siber Güvenlik Kış Kampı başvuruları açıldı!

Siber Güvenlik Kış Kampı başvuruları siberkamp.eventbrite.com adresinde açıldı.

Siber Güvenlik Kış Kampı’na katılan öğrenciler Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ’nin tecrübeli eğitmenleri ve sektörün önde gelen Siber Güvenlik Uzmanlarından 7 gün boyunca ücretsiz olarak eğitim alma fırsatına sahip olacaklar. Eğitime hak kazanan öğenciler teorik ve pratik eğitimler alırken sanal sistemler üzerinde (CTF) hacking becerilerini geliştirerek saldırganlara karşı savunma tecrübelerini geliştirecekler.

BGA Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ olarak düzenlemiş olduğumuz Siber Güvenlik Kamp’larına bugüne kadar 15.000’den fazla başvuru yapıldı. Bu başvurularda her dönem 25-50 öğrenci kabul edildi ve bugüne kadar da 300’den fazla öğrenci Siber Güvenlik uzmanlarımız tarafından yetiştirilerek sektöre kazandırıldı.

Siber Güvenlik Kamplarının on birincisi Ocak 2018 tarihinde Çukurova Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Siber Güvenlik Kış Kampı’na başvuru yapan öğrenciler arasında, temel bilgisayar bilgisini tespit etmek amacıyla 10 Aralık 2017 tarihinde (internet üzerinden) yeterlilik sınavı yapılacaktır. Yapılacak olan yeterlilik sınav sonucunda 25 kişi Siber Güvenlik Kış Kampı’nın katılımcısı olarak belirlenecektir.

Yeterlilik sınavında TCP/IP referans modeli, temel ağ güvenliği, Windows ve Linux işletim sistemlerinin genel çalışma yapısı konuları ile ilgili katılanların bilgi düzeyini ve araştırma yeteneklerini ölçmeye yönelik sorular bulunacaktır. Siber Güvenlik Kampı’na katılacak olan öğrenciler ücretsiz olarak Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ’nin tecrübeli eğitmenleri ve sektörün önde gelen Siber Güvenlik Uzmanları’ndan 7 gün süreyle ücretsiz olarak özel eğitim alma fırsatı yakalayacaklar.

Hacking, zafiyet tarama, zararlı yazılım analizi, mobil güvenlik, DDOS saldırılarına karşı doğru savunma gibi birçok konuda eğitim alacak olan Siber Güvenlik Kampı öğrencileri; eğlenceli CTF yarışmaları sayesinde takım çalışması yeteneklerinin artırılması ve öğrenmiş oldukları bilgileri pekiştirmesi amaçlanıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenecek olan 2018 Siber Güvenlik Kış Kampı’na üniversitelerin Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programında öğrenimlerine devam eden öğrenciler kabul edilecektir. Siber Güvenlik Kış Kampı başvuruları 1 Kasım 2017 – 8 Aralık 2017 tarihleri arasında kabul edilecek. Bu tarihten sonra gerçekleştirilecek online sınav (yeterlilik sınavı) ile kamp katılımcıları alacakları puana göre belirlenecek.

Katılmaya hak kazanan öğrencilerin konaklama, yeme, içme, eğitim ve diğer giderleri düzenleyici firmalar tarafından karşılanacak. Kamp yerine ulaşım masrafları ise öğrencilerin sorumluluğunda olacak.

Başvuru: siberkamp.eventbrite.com
Detaylı Bilgi: siberkamp.org

1 Yorum

  1. izzettin eroğlu 26 Aralık 2017 13:14

    sonuçlar açıklandı mı, açıklanmadıysa ne zaman açıklanacak, ve bilgi nasıl verilecek?

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

Mail listemize üye olarak eğitim fırsatlarını kaçırmayın!
Eğitim ve ücretsiz etkinliklerizden haberdar olmak için e-posta listesimize üye olun!.