Siber Sigorta Araştırma Anketi

siber sigorta

Siber sigorta araştırma anketimiz ile karşınızdayız. Siber sigortalar, bilgilerin ihlal edilmesi ile bağlantılı zararlar ve savunma masraflarını, üçüncü kişilerin verilerine virüs buluşması, sigorta ettirenin yetkisi dışında üçüncü kişilerin bilgilerine ulaşılması, sistem kodlarının çalınması, donanımların çalınması, çalışanların bilgileri açık etmesi gibi bir kısım riskleri kapsamaktadır.

Siber Sigorta Araştırma Anketi

Siber saldırılar, kurumlar için büyük riskler taşımaktadır. Sigorta şirketleri, veri koruma sigortası, veri kurtarma sigortası ya da siber sigorta gibi isimlerle, siber saldırıların bu kuruluşlar üzerindeki etkilerini en az indirecek sigorta paketleri hazırlamaya başladılar. Ayrıca Siber Sigortalar ile ağ kesintisi yüzünden uğranılan gelir kayıpları, güvenlik tehdidinin kaldırılması için üçüncü kişilere yapılan tehdit ödemeleri ya da elektronik bilgilerin ihmal sonucu zarar görmesi ve yapılan savunma masrafları isteğe bağlı olarak güvence altına alınabiliyor.

Siber Sigortası Anketi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnGNalX3JrdDLGf9PovONzvCKP-QNwTcxEXQ2PAa-sZ4Dkyw/viewform

Bu saldırıların boyutu sadece sitem bazlı değildir. Bu saldırıların, yasal boyutları, yönetimsel boyutları, halkla ilişkiler boyutları ve finansal boyutları daha birçok boyutu bulunmaktadır. Bu sebeple siber sigorta şirketleri bu durumları analiz ederek siber risklere karşı güvenceler sunabiliyorlar.

Bir siber saldırı, kuruma ait birçok gizli bilginin çalınması veya bozulmasının kuruma olan olumsuz etkilerinin yanı sıra, bir siber saldırı aynı zamanda kurumların saygınlıklarına ve piyasa değerlerine de olumsuz etkiler yapmaktadır. Siber Risk Sigortası gelecek için önem arz eden konuların başında gelmektedir.

Bu noktada, Siber Risk Sigortası konusu için hazırlamış olduğumuz ve 7 sorudan oluşan kısa araştırma anketimize katılımınızı bekliyoruz.

Not: Anketimiz tamamlanmıştır. Sonuçlara, Siber Sigorta Araştırma Anketi Sonuçları sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

Mail listemize üye olarak eğitim fırsatlarını kaçırmayın!
Eğitim ve ücretsiz etkinliklerizden haberdar olmak için e-posta listesimize üye olun!.