Kurumsal SOME Yönetiminde Siber Güvenlik Tatbikatı Hizmeti

Kurumların bilgi teknolojilerine bağımlılığı arttıkça siber dünyadaki saldırı yüzeyi de  genişlemektedir. İş dünyasını ciddi manada tehdit eden siber saldırılar karşısında tüm dünyada uzun süredir uygulanan klasik, ürün odaklı “savunmacı” yaklaşım yerini daha proaktif ve çözüm/insan odaklı  yöntemlere bırakmaya başlamıştır.



Siber savunma amaçlı yapılan yatırımlar kurumlarda vicdani rahatlık sağlamakta ve genellikle operasyonel iş yoğunluğu nedeniyle tam verimli kullanılamamaktadır. Tüm bu savunma sistemleri saldırgan gözüyle tekrar incelenip konumlandırılmadığı müddetce alınan ürünlerin verdiği rahatlık yaşanacak bir güvenlik problemine kadar sürecektir. Kurumsal güvenliği sağlayacağı düşünülerek gerçekleştirilen sızma testleri genellikle dar kapsamlı ve standart araçlar gerçekleştirilerek yapıldığı icin kurumun gerçek manada siber saldırılar karşısındaki durumunu göstermede yeterli olmamaktadır.


BGA  Bilgi Güvenliği, siber saldırganların kurumlara yönelik gerçekleştirdiği sofistike saldırıları senaryolaştırarak kurumların(SOME Ekiplerinin) bu tip saldırılar karşısında nasıl davrandığı, kullanılan güvenlik ve kayıt sistemlerinin(SIM/SIEM) yeterli olup olmadığının tespiti amaçlı “Siber Tatbikat Hizmeti” sunmaktadır.


Ortalama 45 gün süren siber tatbikat çalışması(50 farklı senaryo ile) sonrası hazırlanacak rapor kurumların sofistike bir saldırıdan önce bu saldırıya ait ön belirtileri yakalama, saldırı anında hızlı aksiyon alma ve saldırı sonrası geriye doğru analiz yapma konusundaki olgunluk seviyeleri tespiti ve iyileştirmeler konusunda somut öneriler sunmaktadır.

Siber Tatbikat senaryoları hazırlanırken  son 3 yıl içerisinde Türkiye ve dünya üzerinde büyük kurumlara gerçekleştirilmiş siber saldırılar ve BGA tarafından gerçekleştirilmiş sızma testi sonuçları incelenmiş,  bunlar içinde Türkiye’deki kurum ve kuruluşların altyapıları düşünülerek olabildiğince gerçekci olmasına özen gösterilmiştir.

Siber Tatbikat Hizmeti konusunda detay bilgi almak, senaryolar hakkında görüşmek icin some@bga.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

Mail listemize üye olarak eğitim fırsatlarını kaçırmayın!
Eğitim ve ücretsiz etkinliklerizden haberdar olmak için e-posta listesimize üye olun!.