Webinar: Bilgi Güvenliği İçin Milli Standart: BİG Rehberi ve Uygulama Süreci

Kamu kurum ve kuruluşları ile kritik altyapı niteliğinde hizmet veren işletmelerin bilgi güvenliği altyapısı gereksinimlerini belirlemek için 2020 yılı Temmuz ayında “Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi” yayınlandı.

Rehber, güvenlik isterleri açısından gereksinimleri somut olarak ortaya koyması yönüyle oldukça güzel bir çalışma olarak değerlendirilebilir.

Rehber, ortaya çıkarken ilgili olduğu kurumlar için 24 aylık bir uyum süresi ortaya koymuştu. Sürenin sonlarına doğru yaklaşırken konu ile ilgili taraflar da çalışmalarını hızlandırdı. CBDDO tarafından bir denetim yayınlarken, düzenleyici kamu kuruluşları da sektör için son tarihleri vermeye başladı.

Bu webinarımızda, rehberin teknik olarak uygulama mantığı ve konu ile ilgili yol haritasını konuşacağız.

 

Muhammet Öztemur, lisans eğitimini v Yıldız Teknik Üniversitede Elektronik ve Haberleşeme Mühendisliği bölümünde tamamlamış olup, yüksek lisansını yine aynı üniversitede kriptoloji ve donanım güvenliği alanında gerçekleştirilmiştir.

2009-2016 yılları arasında TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde donanım ve haberleşme sistemleri güvenliği alanında uzman araştırmacı olarak görev yapmıştır.

Takip eden yıllarda çalışma alanını siber güvenlik ve BT sistemleri uyum süreçleri konusuna yoğunlaştırmıştır. Bu kapsamda önce Certby Bilişim akabinde ise BGA Security kurumlarında çalışmıştır.

Temmuz 2021’de “BTUYUM Bilişim” firmasını kurmuş ve tarihten itibaren firma bünyesinde “BT Güvenliği ve Uyum Süreçleri” konusunda eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. CISSP, CEH, ISO 27001LA ve CCEXPERT sertifikalarına sahiptir.

 

Webinar: Bilgi Güvenliği İçin Milli Standart: BİG Rehberi ve Uygulama Süreci

Tarih: 1 Mart 2022, Salı

Saat: 15:00 – 16:00

Konuşmacı: Muhammet ÖZTEMUR

Kayıt Ol  

 

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

Mail listemize üye olarak eğitim fırsatlarını kaçırmayın!
Eğitim ve ücretsiz etkinliklerizden haberdar olmak için e-posta listesimize üye olun!.